maandag 16 augustus 2010

Amerika 2010 Update 3

Hello

Nu wordt het Seaworld.



- Seaworld
In dit park staat alles in het teken van water- en zeedieren. Er zwemmen ook veel van deze dieren hier. Allemaal in aparte delen en bij de dolfijnen en roggen kun je ze aanraken. Roggen zijn heel glad en soort van glibberig. Wat heel grappig is, dat ze met hun vin tegen de zijkant aanslaan. Ze willen dan geaait worden. Op het begin is het wel raar maar daarna wordt het steeds leuker om ze te aaien. Bij de dolfijnen werkt het iets anders. Hier hebben ze een deel waar je ze kan voeren en een deel waar dat niet kan. Bij het voer deel kun je ze aaien. Je koopt wat visjes en lokt ze naar je toe zodat je ze kan aaien. Dolfijn voelen heel raar aan. Niet heel glad, iets ruwer. Moeilijk uit te leggen. Verder kan je nog veel meer dieren bekijken. Schildpadden, zeehonden(kan je ook voeren), flamingo's die over de padden lopen met begeleiders en nog veel meer. Verder hebben ze hier 3 shows. Eentje met dolfijnen, eentje met zeehonden en een met orka's. Bij de laatste show is het ooit fout gegaan. Daar is een vrouw bij gestorven, daardoor gaan de trainers niet meer in het water met de dieren. De top attractie is de Kraken. Een achtbaan waarbij je benen los hangen maar je toch boven op de baan zit. Heel apart en erg steil dat ie gaat. Vooral als je vooraan zit.



- Aquatica
Dit park is een waterpark wat hoort bij Seaworld. Is open sinds 2009 volgens mij. Dus nog nieuw. Het zal niet heel veel verschillen met andere waterparken. Maar 1 ding is heel apart daar. Een glijbaan die door water gaat waar dolfijnen zwemmen. (zie plaatje) We zijn hier nog niet geweest dus we zijn er benieuwd of de dolfijnen zin hebben om daar te zwemmen als wij door die glijbaan gaan. Of we ze kunnen zien?...Tsjah we zullen zien. Maar verder horen we van veel mensen dat de grond zo heet is dat je niet normaal kan lopen op blote voeten. Dus we gaan waterschoenen of slippers meenemen zodat we normaal kunnen lopen. Alleen hoe dat dan zit in een glijbaan?...Weten we nog niet. Want schoenen of slippers in een glijbaan? Niet echt fijn.

Zo dat waren weer 2 parken die wij gaan bezoeken.
Morgen komen deze parken nog:

- Wet n wild
- Bush gardens
- Discovery cove

De parken die nu geweest zijn hebben wij al in 2005 of 2007 bezocht (Op Aquatica na). De 3 parken die hierboven staan nog niet. Dus ik zal de informatie vertellen wat ik tot nu toe weet over de parken.

Ik zal morgen ook kijken of ik een soort van rooster kan plaatsen. Want we hebben natuurlijk een plan gemaakt. Wat we elke dag doen. Wel leuk om dat erop te zetten en kijken of we die planning aanhouden...Hahah.

Bye bye

Geen opmerkingen:

Een reactie posten