dinsdag 19 oktober 2010

We will rock you!




Hello

Zondag 17 oktober ben ik naar de musical “We will rock you” geweest. Dit was al een tijdje geleden geboekt. Samen met mijn zusje, moeder, tante en nicht (die dit had gekregen voor verjaardag) gingen we er een gezellig dagje van maken.

Site van de musical.
We will rock you!

Met z’n 5en gezellig in de auto op weg naar Utrecht. Naar het Beatrix theater. Hier was ik al ooit een keer geweest voor de musical “The wiz.”. Die ook erg leuk was.
We waren natuurlijk veel te vroeg zoals altijd xD Dus even wat drinken en eten.
Er was een woonbeurs aan de gang. Wij zagen gratis entree dus gingen even kijken. Bleek het een MINI woonbeurs te zijn voor mensen die in Utrecht een huis of appartement zochten. xD Wij dachten meer aan meubels dus waren binnen 1 minuut weer buiten en lachte ons kapot. Mam had nog wel een pen gescoord! Maar het was dus helemaal niks. Toen even door het station gelopen, wat tijd rekken en rond kijken.

Langs de Starbucks waar ik ooit met Rosan heb gestaan voor een Frappucino. Wat was het toen druk en nu weer zo druk! Mensen ga naar AMERIKA! Allemaal veel goedkoper die Starbucks Hahaha….

Toen gingen we naar binnen bij het theater. Was al redelijk druk. Wat drinken en chips gekocht voor pauze. Afzetters! Maja…Toen even naar boven om wat naar buiten te kijken. Aapjes kijken. :P Tsjah niks leukers dan rond te kijken en mensen spotten. De deuren waren open. We zaten op rij 29. Was redelijk bovenaan maar zagen het wel goed opzich. Totdat er iemand van het theater naar ons kwam of we verder vooraan wilde zitten. Wij begrepen eerst dat we dan op rij 1-3 kwamen te zitten. Wat dus echt niet fijn is voor musicals. Maar we mochten op rij 19 gaan zitten! Nog beter…Het waren duurdere plaatsen. Wij blij! In de pauze blijven zitten zodat we ze niet kwijt zouden raken. Wat zaten wij mooi…



Nu de musical! Wat was ie vet!
De nummers, kleding, het verhaal, decor, alles was zo mooi. Ze hebben denk ik 3 nummers in het nederlands gedaan. Wat opzich niet heel erg was. De rest was engels. Sommige meezingen en bij andere aandachtig kijken en luisteren. Vooral “Somebody to love” meezingen omdat ik die al meerdere heb gehoord. Komt door Glee :P

Het verhaal is dat de muziekgenre Rock dood is. Het is rond 2040 en instrumenten zijn verboden. Engels is dood. Niemand spreekt het meer. De hele wereld praat Nederlands. Omdat we eindelijk het voetbal hebben gewonnen. Hahaha… Iedereen moet luisteren naar de Killer Queen, gespeeld door de bekende Pia Douwes. Iedereen die zelf muziek maakt of zich anders doet dan de Gaga Girls/boys word opgepakt. 2 ontsnappen en komen meer mensen tegen die vrij willen zijn en vooral ROCK terug willen. Nou die 2 maken allemaal dingen mee en uiteindelijk… Tsjah moet je maar gaan kijken!

De muziek loopt vloeiend in de musical. Het thema van het nummer komt super overeen met het stuk wat dan speelt. Het decor is super gemaakt. Er is een groot scherm wat af en toe te voorschijn komt met allemaal verschillende video’s. Mensen zakken door het podium naar onderen en soms komt er een draaiende mini podium uit het normale podium. Draait dan over het publiek. Zo vet!

Als je de kans hebt om te gaan moet je dat zeker doen. Ik vind wel dat je minstens 16+ moet zijn voor deze musical. Ik heb kleine kinderen gezien bij de musical. Maar ten eerste snappen die de muziek niet, het verhaal niet en de grappen vaak niet. Ten tweede, je betaald evenveel voor een kind als volwassenen. En dat is best veel voor iemand die het toch niet begrijpt. Oppas is goedkoper. Of ga met die kinderen naar Mary Poppins ofzo. Als je niet van Queen muziek houdt, ga dan ook niet ;)



Conclusie: Deze musical moet je gezien hebben, als je van rock houdt en zeker van Queen. Er zit veel humor in en de kleding is awesome. Het verhaal is meteen goed te volgen en de acteurs zitten super in hun rol. Dus grijp je kans om naar deze musical te gaan.

Bye Bye

Bron afbeeldingen: Google en WeHeartIt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten