zaterdag 14 augustus 2010

Amerika 2010 Update

Hello

Nog een paar dagen en dan is het echt zo ver. We gaan naar Amerika!
Hier nog wat dingen wat we gaan doen...

Alle parken:
- Disney world (bestaat uit 4 parken)
- Magic kingdom
- Animal kingdom
- Hollywood studio's
- Epcot

- Universal studio's
- Island of adventures
- Seaworld
- Aquatica (waterpark van Seaworld)
- Wet n wild
- Bush gardens
- Discovery cove

Dit zijn de parken waar we kaartjes voor hebben. Een kleine uitleg per park.

- Disney world
Disney world bestaat uit 4 parken. Met allemaal een ander thema.




- Magic kingdom
Magic kingdom is te vergelijken met Disneyland Parijs. Alleen is Magic kingdom veel groter. Disneyland is net zo groot als de parkeerplaats van Magic kingdom. Dus hoe groot zal Magic kingdom wel niet zijn. Bij dit park hoort het beroemde logo van disney, het kasteel.



- Animal kingdom
Dit park heeft een dieren thema. Alles staat in verband met dieren. Qua oppervlakte is dit het grootste park van Disney world. Dit komt omdat er een heel stuk land bij zit wat voor de dieren is. Die lopen daar vrij rond als attractie. Je kan er met een jeep doorheen. In dit park staat in het midden een hele grote (nep) boom met daarin allemaal dieren gekerft.



- Hollywood studio's
Dit park heeft als thema films en studio's. Hier staat de attractie Tower of terror. Dit is een vrije val. (Tegenwoordig ook in Disneyland Parijs) Wij vinden vooral deze attractie leuk omdat heel het personeel erom heen mee doet. Ze doen griezellig, laten mensen schrikken en zitten perfect in hun rol. Wat helemaal bij dit "hotel" past. Je gaat in een lift die jaren geleden getroffen is door bliksem, daardoor doet die lift raar. Je gaat omhoog en met een hoge snelheid naar beneden. Als je weer omhoog gaat, gaan er ramen open zodat je naar buiten kan kijken...Natuurlijk mag er een actie foto niet ontbreken op het punt dat je weer naar beneden gaat.



- Epcot
In dit park heb je meerdere thema's. Een beetje van alles wat. De grootste thema's zijn landen over de hele wereld en techniek. Een groot deel van dit park bestaat uit een meer met daar omheen verschillende stukken die landen moeten voorstellen. Zo is er een mini eifeltoren en loop je 2 minuten verder ben je bij de gondels in Italie. Verder zijn hier geen attractie. Dit meer ligt achter in het park. Vooraan in het park liggen de attracties. Zo heb je Test track, daarbij wordt je in een test auto gezet en doe je test met uiteindelijk een crash test. Soarin' is een attractie waarbij het lijkt of je door de lucht zweeft. Je gaat over bossen, zee, golf banen, Disney zelf en nog veel meer...Door het grote scherm lijkt het allemaal net echt en om het gevoel te geven worden er ook geuren verspreid zoals dennebomen als je over het bos vliegt.

Zo dat waren de Disney parken...De volgende keer behandel ik de rest van de parken. Dat zal deze dagen nog komen zodat ik daarna meteen kan beginnen met mijn reisverslag.

Bye bye

Geen opmerkingen:

Een reactie posten